ΝΤΑΗΔΕΣ ΚΙ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ. ΜΙΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ

image004

Η καθημερινότητα στη σχολική τάξη δεν είναι πάντα ρόδινη, αλλά περιλαμβάνει συχνά συγκρούσεις, που μπορούν να φτάσουν στην άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας, περιθωριοποιώντας τους μαθητές/μαθήτριες του σχολείου. Τα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας λαμβάνουν τα τελευταία χρόνια ολοένα και μεγαλύτερη έκταση, δημιουργώντας δυσκολία σε όσους συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»-Ο.ΚΑ.ΝΑ, θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2015-2016 Βιωματικό Πρόγραμμα για παιδιά του Δημοτικού: «ΝΤΑΗΔΕΣ ΚΙ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ. ΜΙΛΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Δ΄ τάξης. Θα υλοποιηθεί σε ένα τμήμα μόνο. Θα ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2015 και θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2016. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι 10 συναντήσεις (2 μηνιαίως ανά δεκαπενθήμερο), 2 διδακτικών ωρών για κάθε εργαστήριο. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε ένα σχολείο της πόλης του Αγρινίου. Η επιλογή θα γίνει με κλήρωση με το πέρας της ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων.

Πριν την έναρξη του προγράμματος όπως και κατά τη λήξη του θα πραγματοποιηθεί μια ομαδική ενημέρωση-ευαισθητοποίηση στους γονείς των παιδιών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

  • η μείωση των περιστατικών βίας
  • η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ζητήματα σχολικού εκφοβισμού
  • η επίλυση των σχολικών συγκρούσεων με επικοινωνιακούς τρόπους
  • η ανάληψη ευθύνης για την ομαλή καθημερινότητα του σχολείου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη διοργάνωση ποικίλων δραστηριοτήτων (συζήτηση, ομάδες εργασίας, ανάγνωση παραμυθιού, ζωγραφική, παιχνίδι ρόλων, εικαστικές παρεμβάσεις).

Υπεύθυνη ομάδας: Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, MSc, Ph.D. Επιστημονικό Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε να συμπληρώσετε την αίτηση από 7/10/2015 έως και 20/10/2015 και να τη στείλετε με e-mail στη διεύθυνση: odysse@agr.forthnet.gr

Κατεβάστε εδώ την αίτηση