«Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα;» 

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ. θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά Πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης με θέμα:

«Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα;» 

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της τάξης  και έχει ως στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των μαθητών, καθώς επίσης και την ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών τους δεξιοτήτων. Μέσα από την παρουσίαση του συγκεκριμένου βιβλίου οι μαθητές θα αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη και θα προσπαθήσουν να δούνε μέσα από μια διαφορετική οπτική  τι μπορεί να σημαίνει ένα «πρόβλημα».

Οι Θεματικές Ενότητες ενδεικτικά περιλαμβάνουν ασκήσεις γνωριμίας, παιχνίδια συνεργασίας και καλλιέργειας της εμπιστοσύνης και τεχνικές αντιμετώπισης αγχογόνων καταστάσεων.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 4 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις κατά τη διάρκεια του ωρολόγιου προγράμματος του σχολείου και απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου της ΠΕ Αιτ/νίας.

Υπεύθυνοι Προγράμματος:

Χαράλαμπος Λουκίδης  – Αρετή Μπαζάκα

Ψυχολόγοι – MSc, Επιστημονικά Στελέχη ΚΠ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr  από    Δευτέρα 27/9 έως και Παρασκευή 8/10   (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770).

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ
Dr Aθανασία Δημητρίου