«Θέλω να Παίξω» – Πρόγραμμα κοινωνικο-συναισθηματικής αγωγής για μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Τάξης Δημοτικού

Πρόγραμμα κοινωνικο-συναισθηματικής αγωγής για μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου.

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2019-2020,Πρόγραμμα Κοινωνικο-συναισθηματικής Αγωγής που αφορά σε μαθητές των πρώτων τάξεων Δημοτικού Σχολείου.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της τάξης. Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση/γνωριμία των παιδιών με διαφορετικές μορφές παιχνιδιών (επιτραπέζια, ομαδικών, κατασκευών, ρόλων), η συναισθηματική διαχείριση και η ενίσχυση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 8εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις. Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να αποφασίσει ποιο τμήμα θα συμμετέχει.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος, Msc.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από Τρίτη 1/10 έως και Παρασκευή11/10(τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).