«Συζητώντας για τις σχέσεις στην εφηβεία»

«Συζητώντας για τις σχέσεις στην εφηβεία» 

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»  – ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Αιτ/νίας θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2023 – 2024 Πρόγραμμα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας  που αφορά σε μαθητές  Λυκείου.

Το Πρόγραμμα είναι διαμορφωμένο με βάση τις ανάγκες των εφήβων και έχει στόχο την ανάπτυξη των προσωπικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων, την αναγνώριση και  έκφραση των ικανοτήτων και των δυσκολιών τους όσον αφορά στις σχέσεις τους με τους συνομηλίκους, τη διάκριση και την αποδοχή των διαφορετικών ρόλων που έχουν.

Οι ενότητες του Προγράμματος ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν θέματα όπως: η αξία της φιλίας, η δυσκολία των σχέσεων, ο έρωτας στην εφηβεία, η σεξουαλικότητα των εφήβων, η πρόληψη και η αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 3 δίωρες συναντήσεις (1 συνάντηση ανά 15 ημέρες). Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να αποφασίσει ποιό τμήμα θα συμμετάσχει.

Υπεύθυνοι Προγράμματος:

  • Χαράλαμπος Λουκίδης, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.
  • Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Dr Αθανασία Δημητρίου

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr  από   τη Δευτέρα 16/10   έως και την Παρασκευή 25/10.

(τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).