Συζητήσεις στα σχολεία

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”-Ο.ΚΑ.ΝΑ, θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2021-2022 το Πρόγραμμα:

«Συζητήσεις στα σχολεία».

Καθώς οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία μετά από δύο σχεδόν χρόνια και σε συνθήκες που παραμένουν απειλητικές, προξενώντας άγχος, κρίνεται απαραίτητη η διερεύνηση των συναισθημάτων και των αναγκών τους. Η στήριξη των μαθητών και η δημιουργία συνθηκών επικοινωνίας θα έχουν άμεση επίδραση στους τρόπους με τους οποίους οι μαθητές θα διαχειριστούν αποτελεσματικά τις νέες συνθήκες, προσδιορίζοντας τις σχέσεις τους με το σχολικό, οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.       

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα υλοποιείται κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών μετά από αίτημα της σχολικής μονάδας. Η συνολική διάρκεια της παρέμβασης είναι 6 διδακτικές ώρες (1 δίωρη συνάντηση την εβδομάδα). Απευθύνεται σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Υπεύθυνη προγράμματος: Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, M.Α, Ph.D, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Συν-συντονιστές: Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος, MSc., Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Χάρης Λουκίδης, Ψυχολόγος, MSc.,  Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος, MSc.,  Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Βασιλική Σαλαούνη, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος ΟΚΑΝΑ 

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr  από Δευτέρα 20/9 έως και Παρασκευή 15/10  (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ
Dr Aθανασία Δημητρίου