Σεμινάριο Εκπαιδευτικών – «Διαβάζοντας με τα παιδιά»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ., σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Αιτ/νίας θα υλοποιήσει το Πρόγραμμα:

«Διαβάζοντας με τα παιδιά»

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Στόχοι του προγράμματος είναι η δημιουργική επεξεργασία μιας σειράς παιδικών βιβλίων διαφορετικής θεματολογίας (συναισθήματα, επικοινωνία, τέχνη, επιστήμες, διαφορετικότητα, φύλο, προσφυγικό) και η διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων με τη χρήση διαθεματικών και διεπιστημονικών μεθόδων. Μέσα από τη βιωματική κινητοποίηση της ομάδας και τις παράλληλες προτάσεις συγκεκριμένων σχεδίων εργασίας μετά την ολοκλήρωση οι εκπαιδευτικοί μπορούν αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα προτεινόμενα βιβλία στις τάξεις τους.

Συνολικά θα γίνουν 6 συναντήσεις.

Η διάρκειά της κάθε συνάντησης θα είναι 3 ώρες (17:00-20:00) και η ομάδα θα συναντιέται στον τρίτο όροφο του ΚΠ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» (Φλώρας Καραπαπά 3).

Η ομάδα θα έχει διάρκεια 3 μήνες και οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά ανά δεκαπέντε μέρες, κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα για 3 ώρες (Οκτώβριος 2023- Ιανουάριος 2023).

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Υπεύθυνη ομάδας:

  • Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, MΑ, Ph.D, Επιστημονικό στέλεχος ΚΠ

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από Δευτέρα 25/09/2023 έως και Παρασκευή 06/10/2023. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κ.Π «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»: Φλώρας Καραπαπά 3 και Δημοτσελίου, στον τρίτο όροφο, στην αίθουσα Εκπαίδευσης.

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη
Dr Αθανασία Δημητρίου