Πρόγραμμα Καθολικής Πρόληψης με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”-Ο.ΚΑ.ΝΑ, θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-2024 ένα Πρόγραμμα Καθολικής Πρόληψης με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας (Γ-Δ-Ε & ΣΤ ΤΑΞΗ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η διάρκεια της παρέμβασης είναι 2 διδακτικές ώρες (1 δίωρη συνάντηση) ανά σχολική μονάδα .

Σκοπός του προγράμματος είναι  η  ευαισθητοποίηση  των μαθητών σε  ζητήματα που σχετίζονται με τον σχολικό εκφοβισμό. Οι μαθητές θα ενημερωθούν για τον τρόπο που μπορούν να αναγνωρίσουν  και να αντιμετωπίσουν τον εκφοβισμό σε όλες τις μορφές του (λεκτικός, σωματικός, ηλεκτρονικός , κοινωνικός) καθώς και πως μπορούν να δράσουν αν βρεθούν αντιμέτωποι με ένα περιστατικό  εκφοβισμού.

Υπεύθυνη Προγράμματος:

Βασιλική Σαλαούνη, Κοινωνιολόγος,MSc, Επιστημονικό Στέλεχος ΟΚΑΝΑ – Κ.Π <<ΟΔΥΣΣΕΑΣ>>

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ
Dr Aθανασία Δημητρίου

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από Πέμπτη 19/10/2023 έως και Πέμπτη 2/11/2023 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770).