Ομάδα εφήβων – “Μιλώντας για όσα μας συμβαίνουν”

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ., σε συνδιοργάνωση με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΠΕ Αιτ/νίας θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-2024, το Πρόγραμμα:

«Ομάδα εφήβων: μιλώντας για όσα μας συμβαίνουν»

Στόχος του προγράμματος είναι η χρήση εικαστικών μέσων με στόχο την κάλυψη ζητημάτων που απασχολούν τους εφήβους: εφηβεία, σχέσεις με γονείς, εκπαιδευτικούς & συνομηλίκους, διαφορετικότητα, συναισθήματα. Χρησιμοποιώντας την τέχνη οι μαθητές/μαθήτριες θα κινητοποιηθούν με μη κατευθυντήριο και διδακτικό τρόπο. Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για το πώς επεξεργάζονται τα ζητήματα της καθημερινότητας με εκκίνηση τις δικές τους θέσεις και βιώματα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.

Η ομάδα θα γίνεται 1 φορά ανά δεκαπέντε μέρες. Η διάρκειά της θα είναι 2 ώρες, σε ένα τμήμα της Β΄ Λυκείου ή Γ΄Λυκείου. Συνολικά θα γίνουν 5 συναντήσεις (Οκτώβριος 2023 – Ιανουάριος 2023).

Υπεύθυνες Προγράμματος:

  • Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, M.Α, Ph.D – Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ
  • Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος MSc – Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από Δευτέρα 25/09/2023 έως και Παρασκευή 06/10/2023 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770).

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη
Dr Αθανασία Δημητρίου