Γρίφοι και Σπαζοκεφαλιές για «ξεχωριστούς» λύτες!!

spazokefalies

Πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής για μαθητές της Δ, Ε και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου.

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2016-2017 Πρόγραμμα Συναισθηματικής Αγωγής που αφορά σε μαθητές των τελευταίων τάξεων Δημοτικού Σχολείου.

-Τι νιώθω;

-Τι δείχνω;

-Τι νιώθει ο άλλος;

-Τι μπορώ να κάνω;

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της τάξης. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίησή τους και η άσκηση βασικών δεξιοτήτων αναγνώρισης, έκφρασης και διαχείρισης συναισθημάτων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 8 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις. Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να αποφασίσει ποιο τμήμα θα συμμετέχει. Οι Θεματικές Ενότητες του Προγράμματος ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν ασκήσεις γνωριμίας, παιχνίδια συνεργασίας και καλλιέργειας της εμπιστοσύνης, δραστηριότητες αναγνώρισης, έκφρασης και διαχείρισης συναισθημάτων.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος, Msc.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr  από Πέμπτη 13/10 έως και Πέμπτη 27/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).