Γρίφοι και Σπαζοκεφαλιές για «ξεχωριστούς» λύτες!!

Screenshot_1

Πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής για μαθητές της Δ, Ε και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου.

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2017-2018 Πρόγραμμα Συναισθηματικής Αγωγής που αφορά σε μαθητές των τελευταίων τάξεων Δημοτικού Σχολείου.

-Τι νιώθω;

-Τι δείχνω;

-Τι νιώθει ο άλλος;

-Τι μπορώ να κάνω;

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της τάξης. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίησή τους και η άσκηση βασικών δεξιοτήτων αναγνώρισης, έκφρασης και διαχείρισης συναισθημάτων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 10 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις. Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να αποφασίσει ποιο τμήμα θα συμμετέχει. Οι Θεματικές Ενότητες του Προγράμματος ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν ασκήσεις γνωριμίας, παιχνίδια συνεργασίας και καλλιέργειας της εμπιστοσύνης, δραστηριότητες αναγνώρισης, έκφρασης και διαχείρισης συναισθημάτων.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος, Msc – Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr  από Δευτέρα 25/9 έως και Παρασκευή 6/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Με εκτίμηση
Dr Aθανασία Δημητρίου
Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ