«Εγώ» κι «Εσύ» γινόμαστε «Εμείς»

Screenshot_1

Πρόγραμμα κοινωνικής και συναισθηματικής αγωγής για μαθητές της ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2017-2018 Πρόγραμμα Κοινωνικής και Συναισθηματικής Αγωγής σε μαθητές της ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού  δύο (2)  σχολικών μονάδων του νομού Αιτ/νίας (εξαιρούνται τα σχολεία της πόλης του Αγρινίου).

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της τάξης  και έχει ως στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, των δεξιοτήτων επικοινωνίας, των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των μαθητών, καθώς και την  καλλιέργεια της αίσθησης του «ανήκειν» σε μια ομάδα με κοινά ενδιαφέροντα, στόχους και εμπειρίες.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 10 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις κατά τη διάρκεια του ωρολόγιου προγράμματος του σχολείου. Οι Θεματικές Ενότητες του Προγράμματος ενδεικτικά περιλαμβάνουν ασκήσεις γνωριμίας, παιχνίδια συνεργασίας και καλλιέργειας της εμπιστοσύνης, δραστηριότητες αναγνώρισης, έκφρασης και διαχείρισης συναισθημάτων, τεχνικές αντιμετώπισης αγχογόνων καταστάσεων, μεθόδους επίλυσης συγκρούσεων κ.α.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος, MSc – Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr  από Δευτέρα 25/9 έως και Παρασκευή  6/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770).

Η επιλογή θα γίνει έπειτα από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Με εκτίμηση
Dr Aθανασία Δημητρίου
Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ