Αγρίνιο: αφηγήσεις στην πόλη

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ, στο πλαίσιο του βιωματικού προγράμματος «Συμβάντα και Μυθολογία» διοργανώνει το τρίτο βιωματικό εργαστήριο με θέμα:

«Αγρίνιο: αφηγήσεις στην πόλη»

Κάθε πόλη περιλαμβάνει διαχρονικά το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον της μέσα σε μια διαδικασία διαρκούς επαναδιαπραγμάτευσης χώρων, ιστορίας και ανθρώπων. Παράλληλα, στην πόλη προστίθενται νέες ιστορίες πάνω στις ήδη υπάρχουσες αφηγήσεις. Πόλη του καπνού και των εργατών, πατρίδα του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, τόπο με έντονη αντιστασιακή ιστορία, αλλά και σύγχρονη πόλη στην Ελλάδα της κρίσης, το Αγρίνιο συγκροτείται από τα στοιχεία που θα του αποδώσουμε.

Στο μονοήμερο βιωματικό εργαστήριο στόχος είναι ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης με την πόλη, σε μια διαρκή ιστορική ανανοηματοδότηση του χώρου και του τόπου. Μέσα από τις ιστορικές και προσωπικές μνήμες θα επενδύσουμε στους τρόπους με τους οποίους κινούμαστε στην πόλη στο «εδώ και τώρα».

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο  ‘ΙΘΑΚΕΣ’ (Αγίου Χριστοφόρου 35, 30131, Αγρίνιο) στις 18 Μαΐου 2019 (10:00-15:00).

Συντονίστρια ομάδας:

Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, ΜΑ, Ph.D. –Επιστημονικό Στέλεχος  ΚΠ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Αιτήσεις μπορείτε να αποστείλετε ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά (συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη φόρμα – www.kp-odysseas.gr) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr

από Δευτέρα 13/05/2019 έως και Πέμπτη 16/05/2019.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (έως 17 άτομα).

Tηλ. Επικοινωνίας: 2641 0 55275 & 28770