Το σπίτι των παιδιών

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”-Ο.ΚΑ.ΝΑ, θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2022-2023 ένα Πρόγραμμα Καθολικής Πρόληψης με θέμα την  παιδική επιθετικότητα.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (Γ-Δ-Ε-ΣΤ)  και είναι βασισμένο στο εκπαιδευτικό υλικό  «Το σπίτι των παιδιών» του Κέντρου Πρόληψης ‘’Πυξίδα’’. Η διάρκεια της παρέμβασης είναι 6 διδακτικές ώρες (1 δίωρη συνάντηση την εβδομάδα) ανά σχολική μονάδα .

Σκοπός του προγράμματος είναι η επεξεργασία θεμάτων που συνδέονται με την παιδική επιθετικότητα και την πρόληψη της ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να αναγνωρίσουν τις αντιλήψεις και τις στάσεις τους για την βία , να βρουν άλλους τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων τους και να καλλιεργήσει την ενσυναίσθησή τους.

Υπεύθυνη Προγράμματος:

Βασιλική Σαλαούνη, Κοινωνιολόγος, MSc, Επιστημονικό Στέλεχος ΟΚΑΝΑ – Κ.Π. “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” – ΟΚΑΝΑ

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr  από Δευτέρα 10/10 έως και Παρασκευή 21/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770).

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ
Dr Aθανασία Δημητρίου