«Σε ανοιχτό διάλογο με τους μαθητές και τις μαθήτριες»

cuicui

Η καθημερινότητα των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου χαρακτηρίζεται από ένα απαιτητικό πρόγραμμα, το οποίο συνεχίζεται και με τη λήξη του σχολικού ωραρίου. Παράλληλα, οι έφηβοι έρχονται αντιμέτωποι με σύνθετα ζητήματα ταυτότητας και με διαρκή διλήμματα για τις σχέσεις τους με τους δασκάλους, τους γονείς, τους συνομηλίκους. Σε μια δύσκολη κοινωνικοοικονομική κατάσταση, που δεν αφήνει ανεπηρέαστο το δημόσιο σχολείο, μειώνεται αισθητά η δυνατότητα των μαθητών να συνομιλήσουν με το σχολικό τους περιβάλλον για ζητήματα όπως οι σχέσεις με συνομηλίκους, η επικοινωνία με τους γονείς, η καθημερινότητα στο σχολείο και άλλα θέματα που τους απασχολούν.

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Οδυσσέας»-Ο.ΚΑ.ΝΑ, σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΠΕ Αιτωλ/νίας θα υλοποιήσουν το σχολικό έτος 2016-2017 ανοιχτές συζητήσεις στο σχολείο με μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο έναν ανοιχτό διάλογο κοινωνικού προβληματισμού για κάθε θέμα που τους απασχολεί.

Το πρόγραμμα:

«Σε ανοιχτό διάλογο με τους μαθητές και τις μαθήτριες»

απευθύνεται σε Γυμνάσια και Λύκεια της ΠΕ Αιτωλοκαρνανίας.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες (Οκτώβριος 2016-Απρίλιος 2017, 1 φορά/μήνα, 2 ώρες/συνάντηση). Μετά από κλήρωση θα επιλεγούν δύο σχολεία. Μετά την κλήρωση κάθε σχολική μονάδα μπορεί να αποφασίσει ποια τάξη θα συμμετάσχει (από Β’ Γυμνασίου και μετά).

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 μαθητές (μία σχολική τάξη)

Υπεύθυνη ομάδας: Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, M.Α, Ph.D

Για δηλώσεις συμμετοχής (κατεβάστε την αίτηση εδώ) μπορείτε να στείλετε mail στο odysse@agr.forthnet.gr ή να τηλεφωνήσετε στο: 2641 0 55275 από Δευτέρα 26/09 έως και Παρασκευή 07/10.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση
Dr Αθανασία Δημητρίου
Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ