«Σινε-αφηγήσεις»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ., θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2022-2023, το Πρόγραμμα:

«Σινε-αφηγήσεις»

Στόχος του προγράμματος είναι η κάλυψη επίκαιρων κοινωνικών θεμάτων: εφηβεία, σχέσεις με γονείς, εκπαιδευτικούς & συνομηλίκους, διαφορετικότητα, προσφυγικό και μεταναστευτικό, βία. Μέσω της προβολής των ταινιών οι μαθητές/μαθήτριες θα κινητοποιηθούν με μη κατευθυντήριο και διδακτικό τρόπο. Με αφορμή την προβολή της ταινίας τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την τέχνη του κινηματογράφου ως μέσο περιγραφής του κόσμου. Παράλληλα, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για το πώς επεξεργάζονται τα ζητήματα της ταινίας με εκκίνηση τις δικές τους θέσεις και βιώματα.

Η ομάδα θα γίνεται 1 φορά ανά μήνα. Η διάρκειά της θα είναι 3 ώρες, σε ένα τμήμα της Β΄ Λυκείου. Συνολικά θα γίνουν 4 συναντήσεις (Οκτώβριος 2022 – Ιανουάριος 2023).

Υπεύθυνες Προγράμματος:

  • Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, M.Α, Ph.D – Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ
  • Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος MSc – Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από Δευτέρα 26/09/2022 έως και Παρασκευή 07/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770).

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη
Dr Αθανασία Δημητρίου