Πρόγραμμα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας «Εγώ και οι… Γέφυρες»

gefyres

Εγώ και οι… Γέφυρες

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019 Πρόγραμμα Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας  που αφορά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της τάξης. Σκοπός του προγράμματος είναι η  ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας, η σύνδεση των μαθητών με τις ικανότητες και τις δυσκολίες τους και η διάκριση και αποδοχή των διαφορετικών εκδοχών της ταυτότητας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 6 δίωρες συναντήσεις (1 συνάντηση/15 ημέρες). Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να αποφασίσει ποιο τμήμα θα συμμετέχει. Οι Ενότητες του Προγράμματος ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν:

  • Η Δύναμη του Εγώ/Γέφυρες (θέματα ταυτότητας, αυτογνωσίας, ψυχικής ανθεκτικότητας, ικανότητες-δυσκολίες)
  • Η Δύναμη του Άλλου/Γέφυρες (θέματα διαφορετικότητας, αποδοχής)
  • Η Δύναμη του Εμείς/Γέφυρες (θέματα σύνδεσης σύνθεσης, συνύπαρξης)

Υπεύθυνες Προγράμματος: Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος, Msc, Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος, Msc.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr  από 17/10 έως και 31/10  (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ
Dr Aθανασία Δημητρίου