Πρόγραμμα Κοινωνικής και Συναισθηματικής Αγωγής «Ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα…»

1. Πρόγραμμα κοινωνικής και συναισθηματικής αγωγής για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου

«Ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα…»

chromata

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας , θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019 Πρόγραμμα Κοινωνικής και Συναισθηματικής Αγωγής σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της τάξης και έχει ως στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, των δεξιοτήτων επικοινωνίας, των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των μαθητών, καθώς και την καλλιέργεια της αίσθησης του «ανήκειν» σε μια ομάδα με κοινά ενδιαφέροντα, στόχους και εμπειρίες.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 10 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις κατά τη διάρκεια του ωρολόγιου προγράμματος του σχολείου. Οι Θεματικές Ενότητες του Προγράμματος ενδεικτικά περιλαμβάνουν ασκήσεις γνωριμίας, παιχνίδια συνεργασίας και καλλιέργειας της εμπιστοσύνης, δραστηριότητες αναγνώρισης, έκφρασης και διαχείρισης συναισθημάτων, τεχνικές αντιμετώπισης αγχογόνων καταστάσεων, μεθόδους επίλυσης συγκρούσεων κ.α.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος, MSc.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από 17/10 έως και 31/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770).

Η επιλογή θα γίνει έπειτα από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης.

2. Εποπτεία εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα κοινωνικής και συναισθηματικής αγωγής για μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου:

«Ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα…»

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), παρέχει επίσης τη δυνατότητα συναντήσεων συμβουλευτικής καθοδήγησης και εποπτείας στο παραπάνω πρόγραμμα με τη χορήγηση των κατάλληλων εκπαιδευτικών υλικών και παιδαγωγικών εργαλείων.

Υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας δύο (2) ομάδων εποπτείας με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα τρία (3) άτομα η κάθε ομάδα.

Οι ομάδες θα πραγματοποιούνται μία (1) φορά ανά δεκαπέντε ημέρες στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, στην οδό Φλώρας Καραπαπά 3 στο Αγρίνιο.

Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν οι ίδιοι το πρόγραμμα κοινωνικής και συναισθηματικής αγωγής «Ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα», παρακαλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον συμπληρώνοντας την αντίστοιχη αίτηση.

Υπεύθυνη Ομάδων Εποπτείας: Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος, MSc.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από 17/10 έως και 31/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770).

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ
Dr Aθανασία Δημητρίου