Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Επισκέψεων – Συναντώντας τον «ΟΔΥΣΣΕΑ»

odysseas

Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Επισκέψεων
Συναντώντας τον «ΟΔΥΣΣΕΑ»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Αιτωλ/νίας “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”-Ο.ΚΑ.ΝΑ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019 το Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Επισκέψεων: Συναντώντας τον «ΟΔΥΣΣΕΑ».

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα υλοποιείται κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών μετά από αίτημα και τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του σχολείου. Η διάρκεια της παρέμβασης είναι 2 ώρες.

Πραγματοποιείται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης και έχει ως βασικό στόχο:

  1. να γνωρίσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το χώρο του Κέντρου Πρόληψης, τις δράσεις και τις προοπτικές συνεργασίας.
  2. να συνομιλήσουμε για θέματα που μας αφορούν και που έχουν σχέση με την ψυχική υγεία (συναισθήματα, διαφορετικότητα, εξαρτήσεις, αυτοεκτίμηση κ.α.).

Η συγκεκριμένη δράση προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα αλλά και τις επιμέρους ανάγκες των μαθητών.

Σχετικά με τη μεθοδολογία ακολουθείται βιωματικός/συμμετοχικός τρόπος διεξαγωγής του Προγράμματος, με ενεργητική συμμετοχή, ασκήσεις/παιχνίδια γνωριμίας, συνεργασίας, εμπιστοσύνης.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από 17/10 έως και 30/11 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα

Υπεύθυνη Ομάδας: Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος, MSc.

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ
Dr Aθανασία Δημητρίου