Πραγματοποιήθηκε η διημερίδα «Διαδίκτυο… ο «κολλητός» ψηφιακός φίλος και ο «εχθρός»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»- ΟΚΑΝΑ, σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου & τη Γενική Διεύθυνση του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε Διημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο σε δύο ομάδες – στόχους:

  • Για γονείς & μέλη της τοπικής κοινωνίας, την Κυριακή 12/01/2020, ώρα 19:00, στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας
  • Για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Δευτέρα 13/01, ώρα 10:00, στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ (Συμμετοχή 8 σχολείων: 600 μαθητές)

Εισηγητές ήταν οι Αξιωματικοί της Δίωξης του ΗΕ, Χ. Καρράς & Σ. Κορδολαίμης, καθώς και η Επιστημονικά Υπεύθυνη του «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» DrΑ. Δημητρίου. Έγινε αναλυτική προσέγγιση με διαδραστικό τρόπο σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης, διαδικτυακού εκφοβισμού, προβλημάτων από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κινδύνων από τους ανήλικους χρήστες του διαδικτύου αλλά και εξαρτητικών συμπεριφορών από το διαδίκτυο.

Την ημερίδα συντόνισε με ιδιαίτερη επικοινωνιακή άνεση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου, Ιωάννης Φαρμάκης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του «ΟΔΥΣΣΕΑΣ». Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, τονίζοντας την ιδιαίτερη ανάγκη της έγκαιρης παρέμβασης σε θέματα εξάρτησης από το διαδίκτυο αλλά και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και Ανώτατα Στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας.

Η διάθεση της αίθουσας ήταν ευγενική χορηγία του ΔΣ του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την συνεχή υποστήριξη και αρωγή του.