«Παρέα με ένα μύθο»

Βασισμένο σε υλικό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης & του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά».

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»ΟΚΑΝΑ  θα υλοποιήσει την τρέχουσα σχολική χρονιά 2022 -2023 Πρόγραμμα Κοινωνικής & Συναισθηματικής Αγωγής για μαθητές με θέμα:

«Παρέα με ένα μύθο»

Σκοπός του Προγράμματος είναι η  ανάπτυξη των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των μαθητών. Μέσα από την χρήση των μύθων, οι μαθητές θα μπορέσουν αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη  και να διαμορφώσουν λειτουργικές στάσεις πάνω στις συμπεριφορές των μυθικών προσώπων.

Οι θεματικές ενότητες που περιλαμβάνονται είναι : η επικοινωνία, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 2 διδακτικών ωρών και απευθύνεται στους μαθητές και των τριών τάξεων των Γυμνασίων της Π.Ε Αιτ/νίας.

Υπεύθυνοι Προγράμματος :

  • Ιωάννα Σταθοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, MSc, Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ
  • Χαράλαμπος Λουκίδης, Ψυχολόγος, MSc, Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ

Αιτήσεις μπορείτε να στέλνετε MONO HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, (κατεβάστε την αίτηση) στην διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από Δευτέρα 3/10 έως και Παρασκευή 14/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275, 2641028770).

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη
Dr Αθανασία Δημητρίου