ΝΕΑ ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟΥΣ… ΓΟΝΕΙΣ

image001

Αγαπητοί μας γονείς,

Ο γονεϊκός ρόλος θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς ρόλους που το άτομο αναλαμβάνει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και επιδρά καθοριστικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς του παιδιού. Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο αλλά και ταυτόχρονα πόσο μεγάλη πρόκληση αποτελεί το να είσαι γονιός. Είναι γεγονός ότι οι μεγάλες και ταχύτατες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές σε συνδυασμό με τη βαθιά κρίση που βιώνουμε σήμερα, δυσκολεύουν και μπερδεύουν τους γονείς στο μεγάλωμα και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους.

Για το λόγο αυτό το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Νομού Αιτωλ/νίας “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”-Ο.ΚΑ.ΝΑ, θα λειτουργήσει Ομάδα Γονέων:

Ενδεικτικά θέματα που θα επεξεργαστεί η ομάδα είναι:

• Αναζήτηση τρόπων ουσιαστικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια
• Αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων
• Ενίσχυση της αυτονομίας, της αυτοεκτίμησης & της υπευθυνότητας των παιδιών
• Επίλυση συγκρούσεων στο οικογενειακό σύστημα
• Διαχείριση απώλειας, (χωρισμός γονέων, πένθος, κ.α.).
• Ο ρόλος των γονέων στην πρόληψη

Η ομάδα θα έχει διάρκεια 5 μήνες και οι συναντήσεις θα γίνονται δύο φορές το μήνα, πρωινή ώρα (Φεβρουάριος 2016 – Ιούνιος 2016).

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα
Υπεύθυνη Ομάδας: Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος, MSc.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr ή στη Γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης (υπάρχουν διαθέσιμες έντυπες αιτήσεις) όλες τις εργάσιμες ημέρες (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770) από 08:00-14:00 έως και την Τετάρτη 03/02/2016.

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

H Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Π.
Dr Αθανασία Δημητρίου