«Μου ήρθε μια ιδέα… Τι να την κάνω;»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”-Ο.ΚΑ.ΝΑ, θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2021-2022 το Πρόγραμμα

«Μου ήρθε μια ιδέα… Τι να την κάνω;»

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα υλοποιείται κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών μετά από αίτημα και τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του σχολείου. Η διάρκεια της παρέμβασης είναι 8 διδακτικές ώρες (1 δίωρη συνάντηση την εβδομάδα) . Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με την κριτική επεξεργασία κοινωνικών θεμάτων με αφορμή τα βιβλία. Παράλληλα, τα παιδιά πειραματίζονται με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, μετασχηματίζοντας την πραγματικότητα με το συνδυασμό κειμένου και εικονογράφησης των βιβλίων.

Η συγκεκριμένη δράση προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα αλλά και τις επιμέρους ανάγκες των μαθητών.

Σχετικά με τη μεθοδολογία ακολουθείται βιωματικός/συμμετοχικός τρόπος διεξαγωγής του Προγράμματος, με ενεργητική συμμετοχή, ασκήσεις/παιχνίδια γνωριμίας, συνεργασίας, εμπιστοσύνης.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr  από Τετάρτη 22/9 έως και Παρασκευή 15/10  (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).

Η πρόσκληση αφορά σε όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της ΠΕ Αιτ/νίας.

Υπεύθυνοι Προγράμματος:

Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος,M.A,PhD, Επιστημονικό Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης

Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος MSc., Επιστημονικό Στέλεχος Κέντρου Πρόληψης

Η Επιστημονικά υπεύθυνη ΚΠ
Dr Αθανασία Δημητρίου