«Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού»

treasure

Πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής για μαθητές της ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου.

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2016-2017 το Πρόγραμμα Συναισθηματικής Αγωγής «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» που αφορά σε μαθητές της έκτης τάξης.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πρωτογενούς πρόληψης, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της τάξης. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίησή τους και η άσκηση βασικών δεξιοτήτων αναγνώρισης, έκφρασης και διαχείρισης συναισθημάτων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 8 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις. Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να αποφασίσει ποιο τμήμα της ΣΤ’ τάξης θα συμμετέχει. Οι Θεματικές Ενότητες του Προγράμματος ενδεικτικά θα περιλαμβάνουν ασκήσεις γνωριμίας, παιχνίδια συνεργασίας και καλλιέργειας της εμπιστοσύνης, δραστηριότητες αναγνώρισης, έκφρασης και διαχείρισης συναισθημάτων.

Υπεύθυνη ομάδας: Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος, Msc.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από Δευτέρα 26/09 έως και Παρασκευή 07/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641 0 55275 και 2641 0 28770).

Στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης του Αγρινίου. Η επιλογή θα γίνει έπειτα από κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κέντρου, παρουσία των Διευθυντών.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση
Dr Αθανασία Δημητρίου
Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ