ΗΜΕΡΙΔΑ: «Ενδοοικογενειακή Βία και οι Επιπτώσεις στα Παιδιά»

image001

Η ενδοοικογενειακή βία αναπαράγει εκτός από την σωματική κακοποίηση, την συναισθηματική και ψυχολογική βία. Συνδέεται δε άρρηκτα με την καταπάτηση κυρίαρχων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της ασφάλειας και της ισότητας μέσα στην οικογένεια, με πολύ άσχημες επιπτώσεις στα παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε περιβάλλον άγχους, ενοχής, ντροπής και φόβου.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, παρατηρώντας την αλματώδη αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας στην περιοχή μας και γενικότερα στη χώρα μας διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 11:00 πμ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  (στο Κτίριο της πρώην Τράπεζας της  Ελλάδας) στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων  και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Hμερίδα με θέμα :

«Ενδοοικογενειακή Βία και οι Επιπτώσεις στα Παιδιά».

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

  • Βασίλης Κούτρας, Καθηγητής Αγωγής Υγείας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Παν/μίου Ιωαννίνων

Θέμα: «Φαινόμενα βίας στο χώρο του σχολείου μεταξύ των μαθητών:   «Πρόληψη και Διαχείρισή τους»

  • Dr Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγος – Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

θέμα: «Μορφές βίας στην Οικογένεια: Γιατί, Πότε και Πώς….»

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους τους συμπολίτες μας, σε  μια Διαδραστική Ευαισθητοποίηση – Ενημέρωση για το θέμα της Ενδοοικογενειακής βίας και των επιπτώσεων της στα παιδιά.

Capture