«Δουλεύοντας συλλογικά» – Βιωματική ομάδα Εκπαιδευτικών και Γονιών

Screenshot_1

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας (Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων), θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά 2017-2018 Βιωματική Ομάδα Εκπαιδευτικών και Γονιών.

Το Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε ένα σύλλογο διδασκόντων ενός σχολείου με παράλληλη συμμετοχή συγκεκριμένου αριθμού γονιών (συνολικός αριθμός συμμετεχόντων μέχρι 20).

Βασικοί στόχοι του Προγράμματος είναι:

  • να διερευνηθούν οι ανάγκες των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονέων.
  • να εξοικειωθούν οι γονείς με τη μέθοδο της καταξιωτικής διερεύνησης.
  • να εντοπιστούν και να αξιοποιηθούν τα αποθέματα και οι ικανότητες εκπαιδευτικών και γονιών, ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ τους.
  • να μπορέσουν γονείς και εκπαιδευτικοί σε ένα συνεργατικό πλαίσιο να επιλύσουν τα καθημερινά ζητήματα που προκύπτουν στην σχολική καθημερινότητα.
  • να δημιουργηθεί ένα δημοκρατικό περιβάλλον επικοινωνίας που θα εμπλέκει ισότιμα εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 12 τρίωρες συναντήσεις (2 συναντήσεις/μήνα) που θα πραγματοποιούνται στο χώρο του σχολείου. Η ώρα των συναντήσεων θα ρυθμιστεί ύστερα από συνεννόηση με τον Διευθυντή του σχολείου.

Υπεύθυνες Προγράμματος: Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, Ph.D., Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος, MSc.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr  από Δευτέρα 9/10 έως και Παρασκευή  20/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).

Με εκτίμηση
Dr Αθανασία Δημητρίου
Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ