Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο σε Εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης στο Πρόγραμμα Πρόληψης Συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου «YOUTH POWER»

Βασισμένο σε υλικό της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ), Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών & της Ελληνικής Εταιρίας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), θα υλοποιήσει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπαίδευσης στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Φλώρας Καραπαπά 3 -3ος όροφος).

Πρόγραμμα Πρόληψης Συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου για Μαθητές Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού «YouthPower»

Στόχοι του σεμιναρίου είναι :

  1. ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών για τις συμπεριφορές υψηλού κινδύνου.
  2. γνωριμία και εξοικείωση με εκπαιδευτικά εργαλεία για την υποστήριξη των μαθητών μέσα στην τάξη με την στήριξη και εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης.

Αναλυτικότερα το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα διαπραγματευτεί θέματα που αφορούν την εφηβεία και την διερεύνηση της έννοια του ρίσκου, τους παράγοντες κινδύνου, ενίσχυση της συνοχής της ομάδας, παρουσίαση του υλικού «YouthPower».

Αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Υπεύθυνη Προγράμματος: Ιωάννα Σταθοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Msc

Αιτήσεις μπορείτε να στέλνετε MONO HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, (κατεβάστε την αίτηση) στην διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από Τετάρτη 09/10 έως και Παρασκευή 18/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275, 2641028770)

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ
Dr Αθανασία Δημητρίου