Διαχείριση σχολικής τάξης στις νέες συνθήκες

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”-Ο.ΚΑ.ΝΑ, θα υλοποιήσει το Πρόγραμμα:

«Διαχείριση σχολικής τάξης στις νέες συνθήκες»

Καθώς εκπαιδευτικοί και μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία μετά από δύο σχεδόν απουσίας τίθενται νέα ερωτήματα και διλήμματα για το πώς οι αλλαγές που έχουν συμβεί σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο επιδρούν στις ταυτότητες και τα συναισθήματα των μελών της σχολικής κοινότητας. Η δημιουργία ενός διαλογικού χώρου προσφέρει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να μιλήσουν για τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί και να θέσουν τους προβληματισμούς τους.       

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Αιτωλ/νίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν τις νέες συνθήκες που προκύπτουν στο εκπαιδευτικό περιβάλλον. Παράλληλος στόχος είναι η διερεύνηση των αναγκών των εκπαιδευτικών και η ενίσχυση των παιδαγωγικών και συναισθηματικών αποθεμάτων τους. Η υποστήριξη των εκπαιδευτικών στις νέες συνθήκες διδασκαλίας εν μέσω της πανδημίας θα έχει άμεση επίδραση στους ίδιους και τους μαθητές και θα κρίνει και τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην τάξη τόσο ως προς την αλληλεπίδραση μαθητών-εκπαιδευτικών, όσο και ως προς το παιδαγωγικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα θα γίνεται μία φορά στις δεκαπέντε μέρες. Θα είναι απογευματινή και κάθε συνάντηση θα έχει διάρκεια δύο ώρες (17:00-19:00). Συνολικά θα γίνουν 4 συναντήσεις (Οκτώβριος 2021-Δεκέμβριος 2021). Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κ.Π «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»: Φλώρας Καραπαπά 3 και Δημοτσελίου.

Ημερομηνίες συναντήσεων 

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021
Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 

Υπεύθυνη Προγράμματος: Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, M.Α, Ph.D – Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Συν-συντονιστές: Λαμπρινή Τραυλού, Ψυχολόγος, MSc.– Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Χάρης Λουκίδης, Ψυχολόγος, MSc.– Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Βασιλική Σαλαούνη, Κοινωνιολόγος, Επιστημονικό Στέλεχος ΟΚΑΝΑ

Στην ομάδα θα συμμετέχουν συνολικά 15 εκπαιδευτικοί (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr  από Δευτέρα 20/09 έως και Παρασκευή 15/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770).

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ
Dr Aθανασία Δημητρίου