«Χώμα & νερό»

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, θα υλοποιήσει το τρέχον έτος 2019-2020 το Πρόγραμμα Συναισθηματικής Αγωγής του Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

«χώμα & νερό»
για μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού.

Πρόκειται για ένα δομημένο εγχειρίδιο Πρωτογενούς Πρόληψης για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το οποίο δημιουργήθηκε από οκταμελή ομάδα εκπαιδευτικών, με παροχή εποπτείας & επιμέλειας του εγχειριδίου.
Το «χώμα & νερό» απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της τάξης. Περιλαμβάνει 8 ενότητες βιωματικών εργαστηρίων: επιθυμίες, φόβος, διαφορετικότητα, απώλεια, σεξουαλικότητα, ενσυναίσθηση. Με αφορμή τα ονόματα των ηρώων των παραμυθιών και των ποιημάτων του εγχειριδίου, τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις για μυθικά πρόσωπα και στη συνέχεια μέσα από το παραμύθι και τις δραστηριότητες που ακολουθούν να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους και να μάθουν αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης αυτών.

Το εγχειρίδιο θα δοθεί στις σχολικές μονάδες που θα επιλεγούν, καθώς και σε κάθε μαθητή της τάξης- τμήματος που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Θα ακολουθήσει και προκήρυξη Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΠΕ

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 8 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις. Κάθε σχολική μονάδα μπορεί να αποφασίσει ποιό τμήμα θα συμμετέχει.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος Msc –Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr από 16/10 έως και 30/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770).