«Αρχίζοντας με …μια τελεία»

«Έλα, φτιάξε κάτι! Μια γραμμή, έστω μια τελεία… κι ό,τι  βγει…»

Η Λία λέει πως δεν μπορεί να ζωγραφίσει. Η δασκάλα της όμως έχει άλλη γνώμη…

Μια ευρηματική ιστορία για το ταλέντο και τις ικανότητες που κρύβει ο καθένας από μας.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου) 

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ. θα υλοποιήσει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά Πρόγραμμα Καθολικής Πρόληψης με θέμα:

« Αρχίζοντας με …μια τελεία »

Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της τάξης  και έχει ως στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των μαθητών, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας, καθώς επίσης και την καλλιέργεια των κοινωνικών και συναισθηματικών τους δεξιοτήτων.

Οι Θεματικές Ενότητες ενδεικτικά περιλαμβάνουν ασκήσεις γνωριμίας, παιχνίδια συνεργασίας και καλλιέργειας της εμπιστοσύνης, παιχνίδια δημιουργικότητας και φαντασίας και τεχνικές αντιμετώπισης αγχογόνων καταστάσεων.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 4 εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις κατά τη διάρκεια του ωρολόγιου προγράμματος του σχολείου και απευθύνεται στους μαθητές  της Α, Β και Γ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της ΠΕ Αιτ/νίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο (2) σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίες θα επιλεγούν ύστερα από κλήρωση.

Υπεύθυνη Προγράμματος:
Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ εδώ) στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr  από Δευτέρα 17/10 έως και Δευτέρα 31/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770).

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ
Dr Aθανασία Δημητρίου